3 Temmuz 2015 Cuma

Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır ?

Bir genç kız için giyeceği gelinlik aslında küçük yaştan beri hayalini kurduğu, en özel elbisedir. Gelinlik seçimi düğüne dair tüm detaylardan daha fazla önem taşıdığı gibi gelin adaylarının moral ve motivasyonunu da oldukça etkilemektedir. Gelinlik seçimine dair tüm detayları bulabileceğiniz bu yazımızın, kendinizi en öze ve mutlu hissedeceğiniz o önemli gün öncesinde yardımcı olacağını umuyoruz.

Gelinlik seçimi nasıl yapılmalı?


Gelinlik seçerken dikkat etmeniz gerekenler;
  • Gelinlik modeli
  • Gelinlik tarzı
  • Gelinlik rengi
  • Gelinlik kumaşı, taş ve boncuk detayları
  • Gelinlik aksesuarları
Gelinlik seçimi nasıl yapılmalı?
Gelinlik seçimi nasıl yapılmalı? – Mira’nın Gelinliği

Gelinlik modeli ve tarzını seçerken nelere dikkat edilmeli?

Gelinlik modeli seçerken gelinlerin en sık yaptığı hata bedenlerine uygun gelinlik yerine hayallerindeki gelinlik modelini seçmeleri oluyor. Örneğin, basen bölgeniz geniş ise balık modelindeki gelinliklerin hayalini kurmuş olsanız bile bu modeller vücut şeklinize uygun olmadığı için hoş gözükmeyecektir. Bu noktada farklı balık gelinlik modellerini de düşünebilirsiniz. Fazla açık ya da yarı açık şekilde inen gelinlik modelleri balık gelinlik modeli giyme isteğinizi karşılamaya yardımcı olabilir.
Gelinlik modeli seçerken vücut yapınıza uygun modeli bulabilmek için mutlaka iki-üç gelinlik markasının modellerini denemenizi öneriyoruz. Özel dikim olacaksa bile birçok markanın gelinliklerini deneyerek vücudunuza en çok yakıştığını düşündüğünüz gelinlik modellerini belli bir sıralamaya sokabilirsiniz.
Gelinlik modeli seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de gelinliğin tarzıdır. Her gelinin hayalinde olan birçok gelinlik tarzı olabilir. Bu hayalleriniz arasından en doğru seçimi yapmak için düğün konseptiniz, fotoğraf çekimi konseptiniz ve düğününüzün tarzı oldukça önem taşımaktadır. Gelinlik tarzı seçerken gelin saçınız ve makyajınız için de alternatifleri düşünmeye başlamalısınız.

Gelinlik rengi ne olmalı?

Gelinlik rengi seçerken dikkat etmeniz gereken iki nokta ten renginiz ve gelinliğin modelidir. Gelinlik renkleri ten renklerine göre fildişi, kırık beyaz, naturel ve şampanya olmak üzere genellikle çeşitlendirilmektedir. Naturel gelinlik rengi en açık beyaz renk olduğu gibi özellikle esmer tenli gelinler için uygun görülmektedir.
Gelinlik seçimi nasıl yapılmalı?
Gelinlik seçimi nasıl yapılmalı?

Gelinlik kumaşı, taş ve boncuk detayları


Gelinlik seçerken kumaş türü olarak birçok alternatifiniz bulunuyor. Gelinlik kumaşına karar verirken, kumaş üzerine işleme ya da dantel dikimi gibi detayları düşünüyorsanız bunları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. 2015 yılında gelinlik modellerinde en çok dantel detaylı gelinlikleri görüyoruz.

Gelinlik aksesuarları

Gelinlik seçerken özellikle aksesuar talebiniz varsa bunu en başta gelinlik satıcısı ya da terzinizle görüşmelisiniz. Gelinler için birçok aksesuar çeşidi bulunduğundan ve bunların hepsi farklı gelinlik modelleri ve renkleri ile uyum sağlayabildiği için aksesuar seçimi başlangıçta belirlenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları