6 Temmuz 2015 Pazartesi

Fenerbahçe'nin Yeni Sezon Formaları 2015-2016 Sezonu

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla FenerbahçeFenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'te mücadele eden profesyonel futbol takımıdır.[2] Takım, iç saha maçlarını İstanbulKadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır.[2] 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir.[3][4] Takımın şu anki başkanı 1996 yılından beri görevde bulunan Aziz Yıldırım, teknik direktörü ise Vítor Pereira'dır.
Fenerbahçe'nin ulusal düzeyde 19 Süper Lig , 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır.[5] Kazandığı kupaların sayısı bakımından Türkiye'nin en başarılı ikinci takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer branşlar basketbolvoleybolatletizmbokskürekyelkenyüzmemasa tenisi'dir. Ayrıca 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1967-68 sezonunda şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.
Lakabı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlarKıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

Fenerbahçe'nin Yeni Sezon Formaları 2015-2016



fenerbahçe yeni sezon forması, fenerbahçenin nani forması, fenerbahçenin bu sene giyeceği forma, fenerbahçe 2016 forması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları