7 Temmuz 2015 Salı

2015 Yaz Makyaj Modelleri Stilleri


Yaz makyajı, bir çok farklı şekilde yapılabilir. Özellikle suya dayanıklı olmaları elbette aranan ilk özelliklerden biridir. Her ne kadar yaz demek eğlence ve akşam gezmeleri demek olsa da koyu renklerde abartıdan uzak duruluyor. Bu yüzden de yaz makyaj önerileri doğala yakın tonlarda oluyor. Siz belki yaz makyajını gündüz, gece olarak ayırabilirsiniz, fakat yazın mecbur kalmadıkça makyaj yapmadığımızı düşünürsek aslında bir çok yoğun olmayan makyaj önerilerinden yararlanabiliriz.
Yaz makyajı diyince bir çoğunuzun aklına bronz ve aydınlatıcılı makyajlar gelse de bir çoğunuza da parlak renklerde rujlar ve bolca rimellenmiş hacimli kirpikler geliyor olabilir. İki tarz da aslında çok kullanılan yaz makyajları arasında yer alıyor. Fakat yine de belki de klasikleşmiş yaz makyajlarına daha önce dikkat etmediğiniz bir şeyler farkedebilirsiniz.

Yaz Makyajı Önerileri 2015: Yaz Ten Makyajı

Yaz Makyajı 2015
Yazın, ten makyajı en zor ve en sevilmeyen aşamadır. Sıcaktan ve terten ciltte durmayan fondötenler mi dersiniz, yoksa sivilce yapan BB Kremler mi dersiniz nesi sevilir bilemezdik eskiden. Fakat şimdi bir çok hafif bazla hem yağsız BB kremlerin hem de fondötenlerin kalıcılığını arttırarak kullanabiliyoruz. Üstelik bir çok pudralı fondöten de yüzümüzden öyle kolayca akıp gitmiyor. Elbette 7-8 saatlik kalıcılık iddiasının yanından bile geçmiyorlar ama bazlarla bu süreyi uzatmak da mümkün. Yaz makyajında ten makyajı en önemli aşamadır. Teniniz ne kadar kusursuz görünürse göz ve dudak makyajınız için de o kadar sadeleşebilirsiniz.
Yaz makyajı 2015 yılında yüze yapılan hafif kontürlerle öne çıktı. Yaz makyajı yüz kontürleme ve aydınlatma işlemleri ile çok daha şık görünüyor. Aydınlatıcı kullanmak zorunda değilsiniz fakat mat bir ten yaz makyajı için çok donuk görünebilir. Cilt Makyajınızı yaparken mutlaka bir baz ve eğer cildiniz yağlı ya da karma değilse de bir makyaj sabitleme spreyi kullanmanızı öneriyoruz.

Yaz Makyajı Önerileri 2015: Yaz Göz Makyajı

Yaz Makyajı 2015
Yaz Makyajı 2015

Yaz makyajında göz makyajı tüm dikkati gözlere çekmek istediğinizde size sonsuz alternatif sunuyor. Eğer gözkapaklarınız kolayca yağlanıyor ise mutlaka bir far bazı kullanıp pudra ile sabitleyin. Ardından uygulamak istediğiniz farı gölgelendirerek kullanabilirsiniz. Yaz göz makyajında önemli olan detay eğer akşam için hazırlanıyorsanız bolca rimelle kirpiklerinizi hacimlendirmelisiniz. Ve mutlaka gözlerinizi daha badem şeklinde gösterebilmek için kirpik diplerinizi koyulaştırabilirsiniz.
Yaz Makyajı 2015
Yaz Makyajı 2015
Yaz Makyajı yaparken eğer eyelinerdan vazgeçemiyorsanız sıradanlıktan kurtulmak için ışıltılı eyelinerları siyah eyeliner üzerinden geçerek farklı bir geçiş sağlayabilirsiniz.
Yaz Makyajı 2015
Yaz Makyajı 2015

Yaz Makyaj Önerileri 2015: Yaz Dudak Makyajı

Yaz Makyajı 2015
Yaz Makyajı 2015
Yaz makyajında dudaklar her zaman nemli ve renkli görünmelidir. Yazın kurumuş dudaklar hem renksiz hem de çatlak çatlak duracağı için tüm estetik görünümden uzaklaşacaktır. Yaz makyajında dudaklar, gündüz doğal tonlarda şeftaliler pembeler kullanabilirken, akşamları biraz daha iddialı mercanlar ve kırmızı rujlar kullanabilirsiniz. Dilerseniz gündüz cildinize makyaj yapmasanız bile lip gloss yani dudak parlatıcılarıyla da dudaklarınızı daha canlı ve bakımlı gösterebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları