22 Haziran 2015 Pazartesi

Arda'nın Ramazan Mutfağı Tüm Yemek Tarifleri, Tv8 Arda'nın Tarifleri


Arda'nın Ramazan Mutfağı

Ramazan ayında hafta içi her gün saat 16:45'te yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı adlı program bu mübarek ayda Tv8 ekranlarında sizlere iftar yemekleri hakkında bilgi vererek tarifler sunacak. İftar yemeğinde ne pişirsem ? İftara ne hazırlanmalı ? İftar yemeği olarak ne yapabilirim gibi sorularınızın cevabını profesyonel bir isimden alabilrsiniz. Ev hanımlarının yakından takip ettiği Arda Türkmen bilindiği üzere Ver Fırına adlı yarışmada jüri olarak görev alıyor. Arda Türkmen artık tüm Ramazan ayı boyunca her gün size iftarda yapabileceğiniz yemek tarifleri verecek. Tv8 ekranlarından programı takip edebilirsiniz.

Hafta içi her gün saatler 16:45'i gösterdiğinde Ramazan ayı boyunca Arda Türkmen ile iftar tarifler alarak muhteşem iftar sofraları hazırlayabilirsiniz. Haberimizin devamında sürekli ve güncel olarak Arda'nın Tv8 ekranlarında anlattığı tarifleri bulabilirsiniz.

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI MANİSA KEBABI TARİFİ (20 HAZİRAN 2015) 
Manisa Kebabı Malzemeleri
İç harç için Malzemeler
500 gr. kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 adet sivri biber – yemeklik doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
2-3 diş sarımsak – ezilmiş
2-3 adet domates – soyulmuş doğranmış
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Beşamel sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Krep hamuru için Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için Malzemeler
1 avuç kaşar peyniri – rende
Krepler için
Yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın.
Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin.
İç harç için
Tencereye zeytinyağını ekleyin, etleri ilave edin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Soğanları ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun.
Ardından 1’er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
Domatesleri tavaya ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın.
Beşamel sos için
Ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.


ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI SAC ARASI TARİFİ (19 HAZİRAN 2015) 
Saç Arası Malzemeleri
 Hamuru için Malzemeler
500 gr. un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tutam tuz
Ara katlar için Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
125 gr kaymak
2-3 avuç toz Antep fıstığı
Süslemek için Malzemeler
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı

Unu hamur yoğurma kabına alın, ortasını havuz yapın. Yumurta, su ve tuzu ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, 5 adet beze elde edin. Bezelere un serpip yufka şeklinde açın.Bir tavada tereyağını eritin. Her bir bezeye fırça yardımı ile tereyağı sürün. Üzerine şeker serpin. Ortalarına kaymak ekleyip, rulo şeklinde sarın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Her bir bezeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye alın. Kalan yağı üzerine gezdirin.180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin, Antep fıstığı ile süsleyip ılık servis yapın.

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI ALİ PAŞA PİLAVI TARİFİ (18 HAZİRAN 2015) 
Ali Paşa Pilavı Malzemeleri
 Köfteler için Malzemeler
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pilav için Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
½ su bardağı dolmalık fıstık
1 avuç file Antep fıstığı
1 avuç sultaniye üzüm
Tuz
Karabiber

Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Köfteleri yağsız tavada kızartın.Üzümleri suda bekletip, şişmesini sağlayın.
Pilav tenceresine fıstıkları koyup, kavurun. Tereyağını tencereye ekleyip eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve bir tutam tuzu ilave edip kavurun.Et suyunu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber ve Antep fıstığını pirince ekleyin. Bir tur karıştırıp kapağını kapatın.Suyunu çekinceye kadar pişirip, demlendirin. Sıcak servis edin.




magazin,ardanın ramazan mutfağı,tv8,arda'nın ramazan mutfağı tarifleri,ardanın mutfağı tarifleri,ardanın manisa kebabı tarifi,tv8 ardanın mutfağı tüm tarifleri,ardanın tüm tarifleri,ardanın saç arası tarifi,ardanın manisa kebabı tarifi tv8, ardanın ramazan mutfağı tarifleri,ardanın ramazan mutfağı tüm yemek tarifleri,tv8 ardanın mutfağı tarifleri,iftar yemekleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları