27 Haziran 2015 Cumartesi

Çil ve Kahverengi Leke Maskesi



2 çay kaşığı limon suyuyla birlikte birer çay kaşığı karbonat ve zeytinyağının yanında bir yemek kaşığı da yoğurt ekleyerek çil ve kahverengi lekelere karşı doğal bir maske hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bu maskeyi yüzünüzün bütün bölgelerine sürerek yarım saat ya da kırk beş dakika bekleyip yüzünüzün bu maskeyi tamamen emmesini sağladıktan sonra bol su ile durulamanız yeterli. Yüzünüzdeki lekelerden kurtulmak için bu maskeyi haftada iki defa uygulamanız yeterli olacaktır. Ancak cilt tipi çok hassas olan bayanların bu maskeyi uygulamalarının önerilmediğini de belirtmekte yarar var.




Çiller doğuştan veya güneşin etkileri ile oluşan cilt lekelerdir. Çil bazı insanlarda sevimli durabildiği gibi, bazılarında da sıkıntılı durumlar yaratır. Çil lekeleri lazerle tedavi edilebildiği gibi aynı zamanda doğal bakım ürünleriyle de yoğunluğu azaltılabilir veya tamamen çiller yok edilebilir.



ÇİL MASKESİ TARİFLERİ
Çil Maskesi Tarifi
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı: Malzemelerin hepsi karıştırılır. Yüze sürülür. Yüzde kuruyana kadar bekletilir. Ciltten ovularak çıkartılması gerekir. Çillerin giderilebilmesi için ovulması şarttır. Bu maskeyi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.



Soğanlı Çil Maskesi 2 adet soğan
Yeteri kadar elma sirkesi

Yapılışı: 2 soğan rendeden geçirilerek suyu alınır ve posası atılır. Soğan suyunun içerisine eşit miktarda elma sirkesi ilave edilir. Elma sirkesi ve soğan suyundan oluşan karışım yüze pamuk yardımı ile sürülür. Bu karışım yüzü fazla miktarda yakacaktır. Fakat bu duruma dayanılarak pamuk bir kere daha yüze sürülür. En fazla 10 dakika bekletilerek yıkanır. Bu karışım elma sirkesi ve soğan suyu sayesinde çillere çok iyi gelir.



El Kremli Çil Maskesi Mısır unu
El kremi
Bir miktar kil
Su

Yapılışı: İlk olarak, üç malzeme birbirlerini tamamlayacak miktarda karıştırılır. Mısır unu bu maskede önemli bir yere sahiptir. Çil renklerinin açılmasını sağlar. Kilin faydalı etkilerini herkes bilir. Saçta ve ciltte harikalar yaratan kil cilde de çok iyi gelir. Kremi koyma sebebiniz ise; kıvamlı bir yapı yakalamaktır. En sonda yeteri kadar su eklenerek maskeniz hazır hale getirilir. Bu maskeyi haftada bir kere temiz cilde sürebilirsiniz.


Çillere Karşı Alınabilecek Önlemler
1- Çillerden fazla miktarda rahatsız olan kişiler; güneş ışınlarına çok dikkat etmelidir. Güneş ışınları cildi uzun vadede yorar. Güneş lekelerini ve çillerini artırır. Güneş sadece sivilce lekelerine iyi gelir. Fakat yüzünüzü büyük ölçüde korumanız gerekir.



2- Çillerinden kurtulmak isteyen kişiler peeling işlemi de uygulayabilir. Peeling herkesinde bildiği gibi kan akışını hızlandırarak; cildi yeniler. Peeling uzun vadede güzel sonuçlar verir.



3- En basit peeling tarifi şu şekildedir : Şeker ve su ile yapılan peelingtir. Şeker ve su karıştırılarak yüze sürülür. Masaj halinde sürülmesi gerekir. Kan hücrelerinin uyarılması gerekir. Peeling olarak su ve tuz gibi maddeler kullanılmaz. Şekerin kullanılma nedeni tanesinin büyük olmasıdır. Tanecikli bir yapıda olduğu için yüz rahatlıkla uyarılabilir. Tuz yüzü yakabilir ve kızartır. Amacımız çillerin rengini açabilmektir.



4- Çiller tamamen yok edilemez. Sadece cildin rengi biraz daha açılarak yokmuş gibi gösterilebilir. Verilen tarifler düzenli bir şekilde uygulanırsa; cilt kendini 3 ay içerisinde yenilemeye başlar. Çillerin görüntüsü silikleşmeye başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları