27 Haziran 2015 Cumartesi

YÜZDEKİ LEKELER İÇİN MASKELER

Yüzde oluşan lekeler için birbirinden özel maskeler. Sivilce için maske, çil ve kahverengi lekeler için maske, siyah noktalar için maske tarifleri…
Yüzde zamanla güneşin etkisiyle ya da yanlış beslenme sonucu meydana gelen lekeler, bütün bayanlar için kâbus olabiliyor. Yüzümüzde meydana gelen ve sivilce, çil, güneş kaynaklı kahverengi lekeler, siyah noktalar gibi pek çok leke türünden bahsedebilmemiz mümkün. Bu lekelerin har birine ayrı bir çözüm geliştirmek için maskeler uygulayabiliriz. İlk olarak yüzünüzde çil veya kahverengi lekeler varsa bunların çözümüne yönelik doğal bir maske tarifiyle işe başlayabiliriz.
Çil ve Kahverengi Leke Maskesi
2 çay kaşığı limon suyuyla birlikte birer çay kaşığı karbonat ve zeytinyağının yanında bir yemek kaşığı da yoğurt ekleyerek çil ve kahverengi lekelere karşı doğal bir maske hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bu maskeyi yüzünüzün bütün bölgelerine sürerek yarım saat ya da kırk beş dakika bekleyip yüzünüzün bu maskeyi tamamen emmesini sağladıktan sonra bol su ile durulamanız yeterli. Yüzünüzdeki lekelerden kurtulmak için bu maskeyi haftada iki defa uygulamanız yeterli olacaktır. Ancak cilt tipi çok hassas olan bayanların bu maskeyi uygulamalarının önerilmediğini de belirtmekte yarar var.

Yüzdeki Sivilce İzleri İçin Maske

Limon, bal ve sirkeyle yapılan bu karışımın sivilce izlerine karşı oldukça etkili olduğu bilinmekte. 2 kaşık balla beraber, bir yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı limon suyu kullanarak cildinize sürüp en geç 20 dakika sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Yüzdeki Siyah Noktalar İçin Maske

Birer çay kaşığı üzüm sirkesi, limon suyu ve su ile yaptığınız karışımı haftanın 3 ya da 4 günü yüzünüze sürerek siyah noktalardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Yüzdeki Çiller İçin Yapılacak Maske

Yüzde meydana gelen ve daha çok güneş kaynaklı oluşan çillerden kurtulmak herkes için önemli. Eğer siz de doğal bir maske yaparak çillerden kurtulmak isterseniz, bir yemek kaşığı keten tohumunu bir bardak suya karıştırdıktan sonra, cildinize baskı yaparak yedirebilirsiniz. Çillerin çok inatçı lekeler olduklarını göz önünde bulundurarak bu karışımı haftada 3 veya 4 defa yüzünüze uygulamanız gerektiğini de belirtmekte fayda var. Bunun yanı sıra, hassas bir cilt yapınız varsa, bu tarifleri uygulamadan önce az bir miktarını yüzünüze uygulayarak test etmenizde de yarar var.
Yüzdeki Lekeler İçin Maskeler
Yüzdeki Lekeler İçin Maskeler
Bir önceki yazımız olan Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları