24 Haziran 2015 Çarşamba

Ramazan Güllaç Tarifi

Ramazanda hafif bir tatlıya ne dersiniz? Cevabınız evetse sizin için hazırladığımızRamazan Güllaç Tarifine göz atabilirsiniz. Bu tatlı hafif olmasının yanı sıra aynı zamanda tüm tatlı ihtiyacınızı giderecektir. İşte geleneksel tatlılarımızdan olangüllaç tarifi sizlerle…

Malzeme Listesi:

  • 10 adet güllaç yufkası
  • 3 çay bardağı ceviz içi
  • 9 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı içilebilir gül suyu

Süslemek İçin:

  • Nar taneleri veya ceviz

Güllaç Nasıl Yapılır?

Büyük bir kabın içerisine 9 su bardağı süt ile 1,5 su bardağı şekeri ilave edip kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.  Daha sonra hazırladığınız sütlü şekerli karışımı büyük bir tencerenin içerisine ilav edip kısık ateşte ısınmasını bekliyoruz. Buradaki en önemli nokta yaptığınız karışım kesinlikle kaynamamalıdır. Sadece ısınmalıdır. Yaptığınız karışım sıcak bir hale geldiğinde ocağın altını kapatıp yarım çay bardağı içilebilir gül suyunu ekleyin.
Ardından büyük bir tepsinin üzerine 1 adet güllaç yufkası alıp yerleştirin. Yaptığımız sütlü karışımı bir kaşık yardımıyla güllaç yufkasının üzerine gezdirin. Tekrar üzerine 2 adet güllaç yufkası koyarak yaptığınız karışımdan ilave edin.  Güllaç yufkalarınızın yarısı bitince çekilmiş ceviz içini ekleyin. Yeniden üzerine sütlü karışımdan ekleyin.
Kalan güllaç yufkalarınızıda ekleyerek son kez kalan karışımdan gezdiriyoruz. İsteğe göre ister nar taneleri ile isterseniz de ceviz içiyle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında bekleterek soğuk servis edin.
Afiyet, bal, şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları